Generell prosedyre for fastfaseekstraksjon

Den generelle prosedyren for fastfaseekstraksjon er som følger:

1. Aktivering av adsorbenten: Skyll fastfaseekstraksjonspatronen med et passende løsningsmiddel før du ekstraherer prøven for å holde adsorbenten våt, som kan adsorbere målforbindelser eller forstyrrende forbindelser.Ulike moduser for aktivering av fastfase ekstraksjonskassetter bruker forskjellige løsningsmidler:

(1) Svake polare eller ikke-polare adsorbenter som brukes i omvendt fase fastfaseekstraksjon, skylles vanligvis med et vannløselig organisk løsningsmiddel, slik som metanol, og skylles deretter med vann eller en bufferløsning.Det er også mulig å skylle med et sterkt løsemiddel (som heksan) før skylling med metanol for å eliminere urenheter adsorbert på adsorbenten og deres interferens med målforbindelsen.

(2) Den polare adsorbenten som brukes i normalfase fastfaseekstraksjon elueres vanligvis med det organiske løsningsmidlet (prøvematrise) der målforbindelsen er lokalisert.

(3) Adsorbenten som brukes i ionebytter fastfaseekstraksjon kan vaskes med prøveløsningsmidlet når det brukes til prøver i ikke-polare organiske løsningsmidler;når den brukes til prøver i polare løsningsmidler, kan den vaskes med vannløselige organiske løsningsmidler Etter vask, skyll med en vandig løsning med passende pH-verdi og som inneholder visse organiske løsningsmidler og salter.

For å holde sorbenten i SPE-patronen våt etter aktivering og før prøvetilsetning, bør ca. 1 ml av løsemidlet for aktivering holdes på sorbenten etter aktivering.

2. Prøvefylling: Hell den flytende eller oppløste faste prøven i den aktiverte fastfaseekstraksjonskassetten, og bruk deretter vakuum, trykk eller sentrifugering for å få prøven til å gå inn i adsorbenten.

3. Vasking og eluering: Etter at prøven går inn i adsorbenten og målforbindelsen er adsorbert, kan den svakt beholdte interfererende forbindelsen vaskes bort med et svakere løsningsmiddel, og deretter kan målforbindelsen elueres med et sterkere løsningsmiddel og samles opp..Skylling og eluering Som tidligere beskrevet kan elueringsmidlet eller elueringsmidlet føres gjennom adsorbenten ved hjelp av vakuum, trykk eller sentrifugering.

Hvis adsorbenten velges til å ha svak eller ingen adsorpsjon til målforbindelsen og sterk adsorpsjon til den interfererende forbindelsen, kan målforbindelsen også skylles og samles opp først, mens den interfererende forbindelsen beholdes (adsorpsjon).) på adsorbenten separeres de to.I de fleste tilfeller holdes målforbindelsen tilbake på adsorbenten og elueres til slutt med et sterkt løsemiddel, som er mer gunstig for rensingen av prøven.


Innleggstid: Mar-04-2022