Hvad er oligonukleotid

Oligonukleotid (Oligonukleotid) refererer generelt til et lineært polynukleotidfragment på 2-10 nukleotidrester forbundet med phosphodiesterbindinger, men når dette udtryk bruges, er antallet af nukleotidrester Der er ingen strenge regler.I mange litteraturer kaldes polynukleotidmolekyler indeholdende 30 eller flere nukleotidrester også oligonukleotider.Oligonukleotider kan syntetiseres automatisk af instrumenter.De kan bruges som DNA-synteseprimere, genprober osv. og har en bred vifte af anvendelser i moderne molekylærbiologisk forskning.

Hvad er oligonukleotid

Ansøgning

Oligonukleotider bruges ofte som prober til at bestemme strukturen af ​​DNA eller RNA og bruges i processer som genchip, elektroforese og fluorescens in situ hybridisering.

DNA'et syntetiseret af oligonukleotidet kan bruges i kædepolymerisationsreaktionen, som kan amplificere og bekræfte næsten alle DNA-fragmenter.I denne proces bruges oligonukleotidet som en primer til at kombinere med det mærkede komplementære fragment i DNA'et for at lave en DNA-kopi..

Regulatoriske oligonukleotider bruges til at hæmme RNA-fragmenter og forhindre dem i at blive oversat til proteiner, som kan spille en vis rolle i at stoppe kræftcellernes aktivitet.


Indlægstid: 30. oktober 2021